Назад до Свободен блог

Щастието да се родя – Жена!


„Забелязвам, че колкото по-голяма е готовността ми да изказвам благодарност за дребните неща в живота ми, по-големите неща като че ли просто се появяват от най-неочаквани места и аз неизменно очаквам с нетърпение всеки ден с всички изненади, които той ми носи"!
Керълайн А. Бретън

Колко е хубав Животът! Такъв е. Нека да бъде! Това споделя авторката Керълайн Бретън, на всички Нас, жените. Това е поводът, за да седна и да сътворя тази история. Искам да изкреща на Животът, Да, да благодаря за това че съм жена, с цялата си красота, очарование и нежност. Благодаря, на Вселената, че ми е дала тази чест, с всичките и трудности и превилегии, с които се сблъсквам в животът! Благодаря на цялата красота, която носи едно женско създание! Животът, идва от Нас, и би бил Краят за Всички Нас, ако ни няма! Оценяваме ли го това, мили дами? Доста често чувам, колко е тежко и трудно да си жена в днешно време. Това е неуспорим факт, но обичам това красиво „Но", което ми дава възможност да видя и другата страна на Животът. Голяма част от хората, жените, мъжете, децата дори не се замислят, че дори Планета Земя от женски род. Защо ли? Аз няма да търся отговори на този въпрос, просто ще ви споделя, своята гледна точка, като жена. Като жена, която обичам, като жена, която ценя, и като жена, кото уважавам. Да се обичам, е приоритет номер едно. Да обичам женствеността си е приоритет номер две. Всяка жена носи в себе си новият живот, независимо от причините, ако това не се получи. Всяка жена, обича да обгрижва, да отдава своето за света. Но днес светът не й благодари, а напротив товари я с непосилни за нея дейности и професии, въпреки, че голяма част от жените го считат за личен избор.

Споделям ви го, като жена, която очаква всеки миг, да зачене и да премине от жена, в измирението майка. Този момент така й не се получава. А, защо ли? Вече не се питам, аз просто знам отговорът. Но знам, че това няма да е за дълго, защото аз се променям и си заемам ролята на жена. Въпрос на време, приоритети и вътрешно усещане за настоящето. Всяка жена, е прелеста и очарователна сама по себе си, и носеща своята красота. Вероятно се питате, защо ли точно тези мисли ми идват в този момент. Ще ви споделя мили дами. Мисля, че от нас зависи тази Земя, тази красива Планета да придобие своя първообраз на красота и изящество, каквато винаги е била. Да се осъзнаем и да се харесваме, за това че сме жени, без условности в избора си на любов към нас. Да заобичаме съпрузите си, и да ги дарим с онази топлина, която ги усмихва и прибира по домовете ни. Да не залагаме на огорченията и терзанията, че не сме обичане. Да заложим на избора да обичаме се си и да се доверим на Животът, и резултатите ще се появат. Поне при мен нещата следват този вариант, и след всяка моя мила дума, се полувача същата, но удвоена. Колко пъти нарекохте вашите дечица, любими същества, а не мързеливци или нехранимайковци. Мили дами, жени, любими земни същества, дали не е узрял моментът да се намерим като такива и с чест да бъдем такива. Дали не е узрял моментът, в който в место с юмрук по масата, и да се мъчим да променяме някога, да дадем заслуженото на съпрузите си, приятелите си и да ги подкрепим, дори и тогава, когато техният избор е бил погрешен и това ви е наранило.
Вероятно хиляди дами, жени и майки ще намерят причини, за да ме уборят и аз няма да мога да им устоя и ще приема техният аргумент. Но една мъничка светлина в душата ми ми казва, има шанс за всички ни. Затова, ако животът ви не е наред в момента, може би благодарствената нагласа има нужда от любящо коригиране. Решете и заявете, че сте готови да бъдете по-благодарни на себе си и вижте, усетете имайте търпението да узреят тези дествия, и може би резултатът ще бъде във ваша полза. Защото моментът ще ви покаже, че когато почитате даровите на живота, и животът почита вас. А, мъжете са Дар от Бога, точно както нас. Великолепието идва от това, че сме взаимозависими, и това е просто прекрасно!

Моят женски съвет е, създайте си ритуал, в който когато мъжа не вибрира във вашата щастлива енергия, да го изчакате, да го благословите, и тогава безкрайно съм убедена, че ще приравните енергиите си. Тази практика е особенно въодушевяваща. Опитайте, нищо не губете, освен да запазите себе си!
Да си жена, означава да си Божествено създание, което носи новият живот. Когато забравим това, че сме Божествени и че намерението на Създателя е било да се наслаждаваме на живота, ние навлизаме в онзи момент, на битовизъм и ежедневие, в което сами се поглъщаме, и като същества и като жени. А щастието да се родя жена е безгранично и облагородяващо! Казвам го от личен опит, в момент, когато е жизнено важно за мен, като жена да съм в това измерение, и в този момент от живота си. Тогава струва ли се да се самосъжаляваме и да се обезличаваме, в собствените си сълзи на Не-Благодарност към самите нас? Не!
Тогава да се преродим отново и да бъдем, това за което сме дошли на този свят, нежни и очарователни, силни и благи. Да бъдем цветята в този мъжки свят! Дори и това да е мъжки свят, той си има своя чар. А, жената, може много да промени и даде, но когато танцува в отношенията си, а не когато ги насилва. Това дори и вълчицата го осъзнава, и дава своя принос на своя мъжки вълк, без който малки тя не би имала. Такава е вълчицата в природата, да се поучим от Природата! Обичам Ви!
С много обич от мен и всяко женско божествено същество! Да бъдем!

Ангелина Димитрова

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Мъж
Заповядай в при нас http://smartolution.com/jenska-grupa.php промени подхода си към мъжете и ще разбереш, че си вълшебница с магическа пръчка :)
Всеки ден съм още по-убедена, че женствеността се крие в нас самите, и най-вече в начина ни на реакция към околният свят. Не съм знаела, защото никой не ме учил, че с мила дума много неща се случват. А, ако се замислим...ние вършим всичко, само когато ни е казано с търпение и любов. Това важи за всички и всичко! Реалността е важна, до толкова в какво същество се отъждествяваме - мъжко, което носи товара на живота, или женско, което носи любовта в душата си. Хубав, прекрасен и осъзнат днес, и завинаги!
Роси
На мен не ми харесва много че съм в женско тяло, все пак основния ми цвят е жълт ама какво да се прави... :(
Виж още отзиви
Коментирай
loading...