PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Свободен блог

Медитацията – начин на живот

В днешно време забързаният начин на живот оказва голям стрес върху всеки човек. Един от най-ефективните начини да подобрим своето психично, емоционално и физическо състояние е чрез медитация. Позната още от древността, тя възкръсва в наши дни и придобива все по- мащабна популярност.

Какво представлява тя? – систематизирана техника за овладяване и концентриране на нашата умствена мощ и трениране на ума, особено на волята и вниманието. Медитацията е начин човек да се отпусне, тялото да си почине и ума да се „изключи”, за да може да се постигне цялостна хармония и успокоение. В редица центрове тя бива предлагана, но човек може да я практикува и сам вкъщи.

Какво трябва да знаем, за да практикуваме наистина медитация?

Ако тепърва правим опити за медитиране, по-добре е да се използват за фон следните инструменти – музика, свещи или аромати, за да се постигне по-добра концентрация. По-важна е позицията, в която застава тялото, защото когато сме легнали ние не медитираме, а само релаксираме. За медитацията е необходимо краката и ръцете да не са кръстосани, а гръбначният стълб трябва да е изправен и да не се опира никъде по възможност. Затваряте очи и „изчиствате” ума си от всякакви мисли, концентрирайки се възможно по-дълго време така т.е. без да мислите за нещо. В началото ще е много трудно да стоите без да разсъждавате, постоянно през съзнанието ви ще преминават всякакви мисли, картини или спомени. Тук е моментът да не им се отдавате, а просто да ги наблюдавате, те сами ще отминат.

Както с всяко ново начинание и тук ще ви е необходимо доста време, усилие и практикуване, за да овладеете изкуството медитиране. Когато успеете, може да използвате медитацията и като инструмент за получаване на това, което желаете т.е. да медитирате върху най-голямото си желание. Не забравяйте, че ключът към успеха е постоянството, само така ще откриете положителните промени във вас и в света, който ни заобикаля. Ползите от медитацията са огромни и отдавна са научно доказани, така че всеки човек трябва поне да пробва да я практикува, за да има един по-добър, хармоничен и щастлив живот. Приятно медитиране!

Симоника Денева

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 6 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...